onsdag den 20. august 2008

1: Indhold / temaer til børnebibliotekernes nye website. (redaktionelt system, naturlig inddeling af året?, optimale brug af et tema mv.)

6 kommentarer:

Jannik Mulvad sagde ...

Jeg mener at det vil være godt med nogke konstanter på indholdssiden måske, spil og musik, således er der noget brugerne kender og måske vender tilbage til. De kan så blive overrasket af det event/tema indhold der er på siden

Klaus Copenhagen Bombay sagde ...

Enig med Janniks pointe, men det ændrer ikke ved, at sitet skal være foranderligt, at det jævnligt skal kunne fortælle et nyt kapitel i den fortsatte fortælling om børnebibliotekerne. Hvor ofte der skal ske noget er i første omgang ikke det vigtigste spørgsmål, tror jeg. Det handler mere om hvad organisationen bag sitet vil kunne levere. Hvad kan man med rimelighed forvente, at landets børnebibliotekarer for eksempel vil kunne og ville levere af indhold til sådan et site? Udover at bestemme, hvilke temaer, sitet skal formidle igennem? Og hvilke erfaringer har I - evt gennem projekter - med redaktioner bestående af bibliotekarer og professionelle formidlere med anden baggrund (ex. kunstnere)?

Jim sagde ...

Jeg tror vi skal tænke nogle konstanter ind i universet. Måske er der en jukebox. Temaet er med til at angive nogle af numrene - andre er nyheder - og andre igen måske brugerforslag.
På samme måde kan der være en reol, en filmfremviser eller lignende, som brugerne så skal finde i hver temats univers

Iben sagde ...

Jeg er faktisk helt sikker på, at der skal være nogle permanente funktioner på siden, hvor netop medierne kan spille ind - som Jim foreslår kan det være a la en jukeboks.Hvis opgaverne bliver solgt godt og flot, kan vi absolut forvente, at børnebibliotekerne rundt omkring vil levere viden og indhold til sitet.

Karenbib sagde ...

Jeg synes det er meget svært at komme med tanker om indholdet på det nye site. Jeg har mange mærkelige og diffuse tanker om hele projektet. Jeg synes det er enormt svært at tænke dette projekt. Jeg håber det kommer jo mere jeg kommer til at arbejde med det. En ting mit bagland gerne vil have vi tænker ind i det er en ny KlogeÅge. KlogeÅge bliver brugt meget her på stedet i forbindelse med biblioteksorientering. Jeg kan sagtens følge dem, men måske man kan tænke det ind i nye rammer. Jeg er ikke den store tilhænger af det didaktiske syn der ligger over meget af børnebiblioteket. Jeg har den holding, at vi skal være et sted, hvor børnene har lyst til at komme, hvor de ikke bliver påduttet en dannelse eller læring. Biblioteket skal være det sted, hvor ungerne har mulighed for at stifte bekendtskab med kultur på mange planer. Et sted hvor ungerne har mulighed for at agere med deres egenkultur. Et sted hvor vi sikre at de har rum, de selv må fylde ud. Vi skal passe meget på med voksenstyret leg og dannelse. Hvordan vi gør det er jeg endnu usikker på. Efterhånden er meget fri-leg blevet pillet ud af børnenes univers. I institutionerne bliver der lagt mere og mere vægt på læring og den voksenstyrede leg, den grøft skal vi endelig ikke falde i. Lad biblioteket være et sted for kultur for børn og børns egenkultur.

brittaquin sagde ...

Jeg synes at brugerfladen er alt for snæver - når man snakker om tolvårige (og den 12 årige dreng er forhåbentlig en vittighed her i 2008). Børnebibliotekernes hjemmeside skal da afspejle hele børnebibliotekernes bredde. Desuden mangler jeg hele vidensdelen. jeg synes man skal overveje at overflytte Kloge Åge fra Dotbot.